top of page

Nieuw festival rondom jarig Schnitgerorgel: Zwolle Baroque 30 september – 2 oktober 2022

Ton Koopman en Amsterdam Baroque treden op in de eerste editie van gloednieuw festival: Zwolle Baroque 30 september – 2 oktober 2022


Zwolle is in het bezit van het grootste originele barokorgel van de wereld: het Schnitgerorgel. Dit prachtige orgel staat in Academiehuis Grote Kerk. Met een bruisend muziekfestival vestigt een keur van musici tijdens het eerste weekend van oktober de aandacht op dit magistrale instrument, waarvan de grote restauratie recent is begonnen. Tijdens het benefietweekend van 30 september t/m 2 oktober laten de beste nationale én Zwolse musici van zich horen op diverse podia in de stad.


Tijdens dit muzikale weekend zullen onder anderen de gezelschappen Holland Baroque, Ton Koopman met zijn Amsterdam Baroque Orchestra, Hannes Minnaar, Het Nederlands Bach Consort en Het Rubens Consort te horen zijn. Ook spelen er diverse beiaardiers op de Peperbus, horen we jong talent van ArtEZ conservatorium op diverse locaties en verrassen cross-overs tussen klassieke en hedendaagse muziek het publiek.


Juist vanuit de aanwezigheid van het beroemde orgel uit 1721 in Zwolle, is een breed barokweekend een logische stap. Het orgel is niet bespeelbaar, want de restauratie is in vollge gang. Maar de ambitie om de muziek die past bij die periode te laten klinken is er zeker. Er zullen zeker ook composities klinken die afkomstig zijn uit een latere tijd. Wel is er altijd een link met deze periode waarin grootheden als Bach hun werk schreven. Aan dit weekend werken naast nationale en Zwolse gezelschappen, vele partners mee uit de stad, waaronder de Zwolse Beiaardstichting, Zwolse theaters, ANNO, HEDON en Gemeente. Er zullen bijzondere locaties worden ingezet, die al wandelend bezocht worden voor een verrassend concert.  Voorbeelden daarvan zijn de Lutherse Kerk, Odeon en de Doopsgezinde kerk. De grote concerten zullen plaatsvinden in Academiehuis Grote Kerk.

Meer info en tickets via www.zwollebaroque.nl

Kommentare


bottom of page