top of page

Documentaire over Ton Koopman 29 dec 2023 bij MAX op NPO2

Dirigent en barokmusicus Ton Koopman wordt wereldwijd op handen gedragen, maar in ons land is hij bij het grote publiek minder bekend. Hoewel hij de tachtig nadert, weet hij nog van geen ophouden en reist hij de wereld over om zijn bijzondere talent met zijn publiek te delen. Maar niet zonder de steun van zijn vrouw en grote liefde Tini, waarmee hij niet alleen een huishouden, maar ook het podium deelt. Op vrijdag 29 december is de documentaire Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 2.


Tini zijn grote, Bach zijn eerste liefde

Prof. dr. Ton Koopman reist, ondanks zijn hoge leeftijd, nog de hele wereld over en MAX reist voor deze documentaire met hem mee. Ton is te zien op het podium in zijn verschillende rollen; als dirigent en als musicus in onder meer Japan, Duitsland, Italië, België en Spanje. Maar we zien Ton ook in de privésfeer, met zijn vrouw/collega Tini Mathot en als vader en opa voor zijn dochters en kleinkinderen. En dat alles in hun bijzondere huis in Bussum. Ton en Tini leerden elkaar kennen als muziekleraar en leerling, en hebben elkaar gevonden in de muziek én de liefde. Dat is al die jaren zo gebleven. Een documentaire over Ton is dan ook niet te maken zonder Tini. Tijdens zijn muziekstudies concentreerde Ton zich op barokmuziek, met speciale aandacht voor zijn held: Johann Sebastian Bach. Tons vrouw en gezin zijn enorm belangrijk voor hem, maar Bach was toch echt zijn eerste liefde.


Bijzonder

Ton wordt door alle collega’s en vrienden omschreven als een bijzonder mens. Bijzonder aardig, bijzonder bescheiden en bijzonder gedreven. Maar ook als digibeet, eigenzinnig, een man met verstand van vrouwenkleding en met een diepe bewondering voor Bach. Een man met een niet aflatende energie voor al zijn passies! De leden van Tons orkest en koor, het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, kunnen dit beamen.Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziekVrijdag 29 decemberOm 20.25 uur bij MAX op NPO 2Herhaling: zaterdag 30 december om 13.15 uur bij MAX op NPO 2

Comments


bottom of page