Ton Koopman

Laatste nieuws

Wilma ten Wolde vervangt Ton Koopman deels in concertreeks Concerto delle suore

Wilma ten Wolde vervangt Ton Koopman deels in concertreeks Concerto delle suore

Dirigent Ton Koopman is gisteravond tijdens het eerste concert in de reeks ‘Concerto delle suore’ in Arnhem onwel geworden. Hij heeft het concert uit kunnen dirigeren en is daarna opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels gaat het weer goed met hem en kan hij naar verwachting vanmiddag weer naar huis. Hij kan de komende twee dagen echter nog niet dirigeren.

Ton Koopman heeft Wilma ten Wolde, artistiek leider en dirigent van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, gevraagd de directiebeurten voor in ieder geval de concerten vanavond in het Muziekgebouw in Amsterdam en morgen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, over te nemen.
Koopman: “Wilma is de enige die ik dit toevertrouw. Niet alleen heb ik met haar dit programma intensief voorbereid, Wilma heeft ook met haar koor de uit te voeren werken tot in de finesses voorbereid. Ook mijn musici van het Amsterdam Baroque Orchestra staan volledig achter deze beslissing. ”
Het programma van het concert kan hierdoor ongewijzigd uitgevoerd worden. Het is op dit moment nog niet zeker of Koopman op zondag zelf weer op de bok zal staan voor de concerten in TivoliVredenburg. Wilma ten Wolde staat ook voor deze concerten stand-by.

02-10-2020