Ton Koopman

Laatste nieuws

Ton Koopman en Amsterdam Baroque Orchestra bieden alternatief Weihnachtsoratorium aan in L

Ton Koopman en Amsterdam Baroque Orchestra bieden alternatief Weihnachtsoratorium aan in L

Ton Koopman stelde uit de Kerstcantates van Johann Sebastian Bach een fonkelnieuw Kerstoratorium voor het Nederlandse publiek samen. Voor Bach-fans, muzikale avonturiers én iedereen die op zoek is naar dat andere kerstgeluid, is er nu ‘Een Alternatief Weihnachtsoratorium.’ Een oratorium dat is opgebouwd uit vier van de meest sfeervolle kerstcantates, gekozen door dé Bach-autoriteit bij uitstek.
Het bekende Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach vertelt in zes delen het verhaal van de geboorte van Christus. Oorspronkelijk werden die delen niet op één avond maar in zes kerkdiensten van Kerst tot Driekoningen uitgevoerd. Bach schreef natuurlijk nog veel meer muziek voor de periode rond Kerst. Zoals we nu de zes (of vier) delen van het Weihnachtsoratorium BWV 248 samenvoegen in één concert, zo kun je dat net zo goed met andere kerstcantates doen. En dat is precies wat Ton Koopman in dit programma, ‘Een alternatief Weihnachtsoratorium’, heeft gedaan. Van 13 december 20 december toeren solisten, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en Ton Koopman dan ook door Duitsland, Nederland en Italië met dit fascinerende, ándere kerstprogramma. 

De Nederlandse concerten: 
Sint Jansbasiliek, Laren | 14 december 2016 | 20.00 uur | www.larenklassiek.nl
TivoliVredenburg, Utrecht | 16 december 2016 | 20.15 uur | www.tivolivredenburg.nl

‘Een Alternatief Weihnachtsoratorium’ | Vier cantates van Johann Sebastian Bach
“Jauchzet, frohlocket, auf preiset die Tage” Cantata I, uit: Weihnachts-Oratorium BWV 248 
“Dazu ist erschienen der Sohn Gottes”, uit: Cantata BWV 40
“Sie werden aus Saba alle kommen”, Cantata BWV 65      
'Herrscher des Himmels, erhöre das Lallen' Cantata III uit: Weihnachts-Oratorium BWV 248 

Met: Martha Bosch (sopraan), Maarten Engeltjes (alt), Tilman Lichdi (tenor), Klaus Mertens (bas), Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman.

20-10-2016