Ton Koopman

Laatste nieuws

Oorwurm groot succes!

Oorwurm groot succes!

Op 15 en 16 februari 2014 presenteerden Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman en Oorkaan met groot succes de eerste uitvoeringen van Oorwurm, een concert met een verhaal voor iedereen vanaf 6 jaar, waarin het meisje Bas op zoek gaat naar een verloren muziekje. Klik hier om de lovende recensie te lezen in de Theaterkrant. Vier sterren!

Ook in het najaar staat weer een aantal Oorwurmen gepland. Klik hier voor de actuele speellijst.  

het verhaal van Oorwurm: Opa wordt zeventig jaar en geeft een groot feest, samen met het orkest waar hij de dirigent van is. Bas wil opa voor zijn verjaardag een muziekje geven, het allermooiste muziekje op de hele wereld. Maar op de grote feestdag is het muziekje verdwenen. Het zit niet meer in haar hoofd, ze kan het niet meer zingen, niet meer neuriën en niet meer fluiten. Hoe is het muziekje verdwenen? Zo kan ze niet naar het feest! Wanhopig gaat ze op zoek….achtervolgd door een vervelende oorwurm.

Oorwurm is een muzikale zoektocht langs klassieke meesterwerken van Bach, Vivaldi, Telemann, Haydn en Mozart, gespeeld door het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. In 2014 viert Koopman zijn 70ste verjaardag. Zijn wereldvermaarde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir viert in datzelfde jaar zijn 35-jarig jubileum. Die bijzondere jubilea waren de aanleiding om samen met theatermaakster Marieke Koopman, dochter van Ton Koopman, de grootschalige muziekproductie Oorwurm voor kinderen te maken, in samenwerking met Oorkaan. Na de uitvoeringen in februari volgt in oktober 2014 een uitgebreide tournee door Nederland. De tourneedata zijn binnenkort op de website www.oorwurm.nu te vinden. 

Oorwurm is een coproductie van Amsterdam Baroque Orchestra en Oorkaan. Oorwurm wordt mede mogelijk gemaakt door Ambitus Foundation, Fonds Podiumkunsten, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het concert op zondag 16 februari, i.h.k.v. De Magische Muziekfabriek, is een co-productie metAvroTros, Radio 4 en Vredenburg.

MAKERS EN SPELERS OORWURM
Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman
Marieke Koopman  concept/script/spel 
Dagmar Slagmolen  regie/script
Karst Janneke Rogaar  ontwerp/uitvoering beeld
Dieuweke van Reij  ontwerp kostuums
Desirée van Gelderen  lichtontwerp

Kijk voor de actuele speelijst altijd op: www.oorwurm.nuOorwurm groot succes!

14-01-2014