Ton Koopman

Laatste nieuws

Lovende recensies voor memorabel livestreamingconcert

Lovende recensies voor memorabel livestreamingconcert

Het concert dat op vrijdag 12 juni in het Amsterdamse Concertgebouw voor een select gezelschap van 30 personen (waaronder het koninklijk echtpaar) werd gegeven door het Koninklijk Concertgebouw en de jonge sterblokfluitiste Lucie Horsch met Ton Koopman op de bok, heeft lovende recensies gekregen van zowel de Volkskrant als de NRC:

Volkskrant 15 juni 2020
"Onder de altijd bezielende leiding van gastdirigtent Ton Koopman wierp het orkest een stralend zonlicht op de vier grootmeesters uit de late barok.... Koopman liet roffelende trommels en feestelijke fanfares niet alleen kentteren, maar bracht er ook een brede golfslag in aan." 
Lees de recensie Niets belemmert Lucie Horsch in haar vlucht. Ze speelt met ongelofelijk gemak

NRC 15 juni 2020
"Het is door het extreem swingende en zingende spel van blokfluitiste en Muziekprijs-winnaar Lucie Horsch (o.a. in Vivaldi’s Sopranino concerto) dat je alsnog de omstandigheden vergeet. Ook Bachs Suite nr. 3 BWV 1068 in D is heerlijk: Koopman doet geen concessies, dwingt hoekige versnellingen af en maakt van de ‘Gigue’ een feestje."
Lees de recensie Eerste concerten van het Concertgebouworkest zijn onwennig maar heerlijk

Trouw 16 juni 2020
"Vrijdag speelde het orkest samen met twee bijzondere musici: dirigent Ton Koopman en blokfluitiste Lucie Horsch. Koopman, pionier, specialist en veteraan in de ­barokmuziek, is inmiddels 75 jaar oud. Horsch kreeg vorige week de Nederlandse Muziekprijs, maar komt met haar 20 jaar net kijken. Het was fijn om te zien dat deze twee topmusici de generatie-kloof met gemak overbrugden, en elkaar perfect aanvoelden in het dartele concert dat Vivaldi voor sopranino blokfluit schreef."
Lees de recensie Koopman (75) en Horsch (20) overbruggen met gemak de generatiekloof

Foto: NRC-Het Concertgebouworkest in een bijna leeg Concertgebouw in Amsterdam, vrijdag. Foto Peter Tollenaar

15-06-2020