Ton Koopman

Laatste nieuws

Lovende recensies Concerto delle suore

Lovende recensies Concerto delle suore

Interview de Volkskrant 1 okt 2020
"Ton Koopman gaat iets doen wat hij niet eerder heeft gedaan: een concert dirigeren dat vrijwel geheel in het teken staat van muziek van een vrouw."
Lees verder >>>

Nieuwsbericht de Volkskrant 2 okt 2020
"Dirigent Ton Koopman stond op het podium met het Amsterdam Baroque Orchestra en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, toen hij onwel werd. Hij sloeg zich erdoorheen, en maakte het concert af."
Lees verder >>>

Recensie de Volkskrant 5 okt 2020
"Triomftocht voor Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en heldhaftig doordirigerende Ton Koopman. De klank van de zangeressen is zo zuiver dat de tranen je in de ogen springen."
Lees verder >>>

Recensie Trouw 5 okt 2020
"Haast onopvallend, maar met gedreven precisie in de wisselende ritmes, dirigeerde Ten Wolde haar meiden door deze best ingewikkelde muziek heen. De musici van het Amsterdam Baroque Orchestra reageerden alert op de voor hen nieuwe bewegingen. Ondanks de jobstijding aan het begin was dit een machtig mooi concert."
Lees verder >>>

Recensie NRC en NRC.next 5 okt 2020
"Het bleek een programma voor fijnproevers."... "Koordirigent Wilma ten Wolde leidde uitstekend: beheerst en vanuit het koor gedacht. De jonge vrouwen zongen voorbeeldig. En toch miste je soms iets van rauwe religieuze verbijstering en exaltatie, de peperige elementen waarvoor anders Koopman pal had gestaan met zijn aanstekelijke enthousiasme en oppokende gebaren."
Lees verder >>>

05-10-2020