home news agenda ton koopman abo & choir discography bach shop press links home news agenda ton koopman abo & choir discography bach shop press links
nederlands  english

Tini Mathot

Tini Mathot is geboren in Amsterdam. Ze studeerde piano en klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Ze werkt nauw samen met haar echtgenoot en vroegere docent Ton Koopman. Gezamenlijk treden ze op en brengen ze talrijke bekende én onbekende werken ten gehore. Samen waren Tini Mathot en Ton Koopman met kamermuziek projecten en concerten te gast in de grootste concertzalen van Europa, de Verenigde Staten en Japan; waaronder de Musikverein Wien, het Metropolitan Museum in New York, het Chatelet Theater in Parijs, alsook in Genève, Milaan, Lausanne, Echternach, Ansbach, Atlanta (USA), Carmel (USA), Saratoga (USA), Southampton, Bristol und Tokyo.

Tini Mathot is lid van het Corelli Ensemble, met onder andere Reine-Marie Verhagen. Voor de opname van Haydn trio’s (met Andrew Manze en Jaap ter Linden) uitgebracht door Erato, ontving ze in Frankrijk de Diapason d’Or.

Als producer voor het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir van Ton Koopman, maar ook voor andere ensembles, heeft Tini Mathot vele cd’s geproduceerd voor Erato, Teldec, Antoine Marchand/Challenge en andere bekende labels.

In 2005 verscheen de cd met Schuberts Winterreise op cd, door bariton Klaus Mertens en Tini Mathot, op een originele Rosenberger fortepiano.
Recent verscheen de nieuwe cd (bij Challenge/Antoine Marchand) van Tini Mathot (orgel en klavecimbel) en Reine-Marie Verhagen (blokfluit), met de orgeltriosonates van J.S. Bach.

Naast bovengenoemde activiteiten is Tini Mathot docente klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.


2009-2010

concert
20|09| 2017 20:00


18|10| 2017 21:00Ton Koopman & ABO
Händel: Tu fedel ? Tu costante ?
and other Italian cantatas

Ton Koopman
Ton Koopman at the Zacharias Hildebrandt Organ (1726) in Lengefeld in the Erzgebirge


Constantin Emanuel
Constantin Emanuel sings from Schemellis Gesangbuch


Bookmark and Share
1CD | CC 72265
0608917226522
Händel: Tu fedel ? Tu costante ?
and other Italian cantatas


Ton Koopman & ABO